OBVESTILO O ZASEBNOSTI

(Nazadnje posodobljeno: 25. maj 2018)

Gedeon Richter, trženje, d.o.o.(v nadaljevanju „družba‟) je zavezana varstvu zasebnosti posameznikov. S tem obvestilom vas obveščamo o obdelavi osebnih podatkov, ki jih zbiramo od uporabnikov (v nadaljevanju skupaj „posameznikov, na katere se nanašajo osebni podatki‟). Posamezniki, na katere se nanašajo osebni podatki in so mlajši od 16 let (v nadaljevanju „mladoletniki‟), niso upravičeni do uporabe naših storitev in prosimo, da mladoletniki družbi ne posredujejo nobenih osebnih podatkov.

Preberite to obvestilo o zasebnosti, skupaj z našimi splošnimi pogoji uporabe.

Obvestilo o zasebnosti lahko s posodobitvijo te objave kadar koli spremenimo. Ko bo to potrebno, pa bomo pridobili vašo privolitev k spremembam. To, kdaj je bilo obvestilo o zasebnosti nazadnje posodobljeno, lahko ugotovite, če si ogledate legendo „nazadnje posodobljeno‟ na vrhu tega obvestila o zasebnosti.

Spletno stran vzdržuje in upravlja družba Gedeon Richter, trženje, d.o.o.(z registriranim sedežem na naslovu: Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana; matična številka družbe: 6064655000; v nadaljevanju: „mi‟ ali „družba‟).

KDO BO UPRAVLJAVEC?

Upravljavec je družba Gedeon Richter, trženje, d.o.o.(z registriranim sedežem na naslovu: Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana; matična številka družbe: 6064655000; v nadaljevanju: „mi‟ ali „družba‟).

KAJ JE NAMEN OBDELOVANJA PODATKOV?

Podatke obdelujemo zato, da vam lahko ponudimo storitve, ki jih želite. Med namene sodijo

 • izvajanje vaših zahtev, poslanih na kontaktne naslove, kot je navedeno na spletnem mestu („spletno mesto‟), odgovarjanje na vaše poizvedbe ali zahteve (vključno z medicinskimi poizvedbami, poslanimi na temu namenjen elektronski naslov);
 • izračun rezultatov preizkusa o tem, „koliko časa še imam na voljo, da vzamem tabletko po odnosu / nujno kontracepcijo“.

Osebne podatke, zbrane od posameznikov, na katere se nanašajo osebni podatki, bodo obravnavali naši zaposleni, zaupno pa jih bomo hranili in uporabljali iz zakonitih in pomembnih namenov zagotavljanja storitev za vas, vključno z naslednjim:

 • prepoznavanjem posameznikov, na katere se nanašajo osebni podatki, ki uporabljajo naše storitve;
 • merjenjem in izboljševanjem naših storitev, vključno s spletno analitiko in statističnimi nameni;
 • zaščito pred goljufijami in zlorabami, njihovim preprečevanjem ter zagotavljanjem varnosti komunikacij na našem spletnem mestu.

Vaše osebne podatke bomo morda obdelovali tudi v druge namene, če se bodo takšni drugi nameni neposredno nanašali in bodo združljivi z nameni, navedenimi v tem obvestilu o zasebnosti.

KAKŠNA JE PRAVNA PODLAGA OBDELOVANJA PODATKOV?

Če vam v tem obvestilu o zasebnosti ni sporočeno drugače, je obdelava vaših osebnih podatkov prostovoljna in temelji na vaši prostovoljno dani privolitvi. Imate pravico, da privolitev kadar koli prekličete. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem. Če zahtevanih osebnih podatkov ne predložite, vam naših storitev morda ne bomo mogli zagotavljati.

KATERE OSEBNE PODATKE LAHKO ZBIRAMO?

Pri izvajanju naših dejavnosti in za zgoraj navedene namene obdelujemo (zbiramo) naslednje osebne podatke posameznikov, na katerega se ti podatki nanašajo:

 • Ime (ime in priimek): s temi informacijami vas lahko identificiramo. Če privolite v obveščanje prek novic, moramo evidentirati vaše ime in elektronski naslov.
 • Želeni jezik: te informacije omogočajo, da vam lahko pošiljamo obvestila v jeziku, ki ga razumete.
 • Elektronski naslov: te informacije omogočajo, da vas lahko identificiramo in vam pošiljamo obvestila, vključno s sporočili neposrednega trženja (če privolite v prejemanje takšnih obvestil).
 • Informacije o sporočilih: da vam bomo zagotovili podporo za stranke in po potrebi obravnavali morebitne pritožbe, bomo hranili evidenco naše komunikacije z vami, vključno s kakršnimi koli pritožbami, ki bi jih vložili, ter vključno s kakršnimi koli potrdili o prebranih sporočilih.
 • Informacije o splošni uporabi: informacije, iz katerih izvemo, kako uporabljate naše storitve, ko obiščete naše spletno mesto, vključno z načinom iskanja in izbirami, evidenco iskanj, ki jih izvedete na našem spletnem mestu, in dejavnost brskanja. Te informacije uporabljamo za merjenje in izboljševanje storitev, ki vam jih zagotavljamo, ter za ugotavljanje področij, na katerih je mogoče kakovost naših storitev izboljšati.

Naše storitve v glavnem niso usmerjene k zbiranju občutljivih osebnih podatkov od posameznikov, na katere se ti podatki nanašajo, vendar te občutljive podatke na našem spletnem mestu lahko podate za naslednje namene:

 • informacije o neželenih reakcijah (informacije o zdravju) za namene farmakovigilance;
 • izračun rezultatov preizkusa o tem, „koliko časa še imam na voljo, da vzamem tabletko po odnosu / nujno kontracepcijo“.

KATERE PIŠKOTKE UPORABLJAMO?

Da vas naše spletno mesto razloči od drugih uporabnikov, lahko uporablja piškotke. S tem lahko zagotovimo, da bo vaša izkušnja pri brskanju po našem spletnem mestu dobra, in nam omogoča tudi, da jo lahko izboljšujemo.

Piškotek je majhna datoteka s črkami in številkami, ki jo shranimo v vašem brskalniku ali trdem disku vašega računalnika, če se s tem strinjate. Piškotki vsebujejo informacije, ki se prenesejo v trdi disk vašega računalnika.

Uporabljamo lahko naslednje piškotke:

 • Nujno potrebni piškotki: To so piškotki, ki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta. Vključujejo, na primer, piškotke, ki vam omogočajo prijavo v varna področja našega spletnega mesta. Te kategorije piškotkov se ne da onemogočiti.
 • Piškotki za analitiko/delovanje Omogočajo, da ugotovimo in preštejemo število obiskovalcev in si ogledamo, kako se med uporabo našega spletnega mesta gibljejo po njem. Tako lahko izboljšamo način delovanja našega spletnega mesta, na primer zagotovimo uporabnikom, da enostavno najdejo to, kar iščejo.
 • Piškotki za funkcionalnost Uporabljajo se za to, da vas prepoznajo, ko se vrnete na naše spletno mesto. S tem lahko našo vsebino prilagodimo po vaši meri, vas pozdravimo z imenom in si zapomnimo vaše izbire (na primer vašo izbiro jezika ali regije).
 • Piškotki za ciljanje. Ti piškotki beležijo vaš obisk na našem spletnem mestu, strani, ki ste jih obiskali, in povezave, ki ste jim sledili. S temi informacijami bomo naše spletno mesto in oglaševanje, ki se na njem prikazuje, bolj prilagodili vašim interesom. V ta namen lahko te informacije delimo s tretjimi osebami.

Več informacij o posameznih piškotkih, ki jih uporabljamo, in namenih, za katere jih uporabljamo, je v spodnji preglednici.

PiškotekVirNamenČas poteka veljavnosti
Cookieconsent_statusspletno mesto tabletkapo.siTa piškotek shranjuje stanje privolitve piškotka.1 leto
_gaGoogle AnalyticsUporablja se za razločevanje uporabnikov.2 leti
_gatGoogle AnalyticsUporablja se za omejevanje števila zahtev.1 minuta
_gidGoogle AnalyticsUporablja se za razločevanje uporabnikov.24 ur
NIDGoogleUporabniške izbire, kot je želeni jezik.1 leto

Piškotke lahko blokirate, tako da aktivirate nastavitev na brskalniku, s katero lahko zavrnete nastavitev vseh ali nekaterih piškotkov. Vendar morda do celotnega spletnega mesta ali do njegovih delov ne boste mogli dostopati, če nastavitve brskalnika uporabite za blokiranje vseh piškotkov. Za več informacij o piškotkih in o tem, kako jih onemogočiti, obiščite spletno mesto www.allaboutcookies.org

KJE SO INFORMACIJE SHRANJENE IN KDO JIH BO VIDEL?

Dostop do vaših osebnih podatkov bodo imele samo tiste pooblaščene osebe v družbi, ki bodo te podatke nujno morale poznati za izpolnitev svojih nalog. Nobenih vaših osebnih podatkov ne bomo razkrivali tretjim osebam, kakršnim koli zunanjim organom ali organizacijam, razen če privolite v prenos podatkov ali pa tak prenos zahteva ali dovoljuje zakonodaja.

Informacije, podane med obveščanjem o neželeni reakciji, bomo razkrili Javni agenciji Republike Slovenije za zdravila in medicinske pripomočke, Sektor za farmakovigilanco, Nacionalni center za farmakovigilanco, Slovenčeva ulica 22, 1000 Ljubljana (telefonska številka: +386 (0)8 2000 500; številka telefaksa: +386 (0)8 2000 510; e-pošta: info@jazmp.si; www.jazmp.si), ki bo kot edini upravljavec obdeloval osebne in druge podatke, povezane z neželenimi dogodki.

Po sklenitvi pogodbe o zaupnosti in nerazkrivanju zaupnih informacij lahko kot obdelovalce podatkov vključimo tretje prodajalce, da nam zagotavljajo storitve.

KAKO DOLGO BODO HRANJENI OSEBNI PODATKI?

Osebnih podatkov ne hranimo dlje, kot je potrebno, da izpolnimo namene, zaradi katerih te osebne podatke obdelujemo (zbiramo), razen če nam veljavna zakonodaja posebej ne nalaga dlje trajajoče obdelave osebnih podatkov.

Osebne podatke bomo izbrisali, če

(i)     umaknete privolitev, na kateri temelji obdelovanje podatkov, in ni več pravne podlage za obdelavo;

(ii)    če ugovarjate obdelavi podatkov in ni prevladujočega zakonitega interesa za obdelavo podatkov ali pa, če ugovarjate obdelavi za namene neposrednega trženja;

(iii)   so bili osebni podatki obdelovani nezakonito;

(iv)   je treba osebne podatke izbrisati zaradi skladnosti s pravno obveznostjo, ki jo mora družba spoštovati.

Izbris se ne uporabi v obsegu, v katerem je obdelava nujna za skladnost s pravno obveznostjo, zaradi katere je družba dolžna izvajati obdelavo, ali za izvajanje naloge v javnem interesu ali za izvajanje javne oblasti, dodeljene družbi (če obstaja), za namene arhiviranja v javnem interes, znanstvene ali zgodovinske raziskovalne namene ali statistične namene, uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov družbe.

DO KAKŠNIH MEDNARODNIH PRENOSOV PODATKOV PRIHAJA?

Vaših osebnih podatkov ne prenašamo v državo ali na območje zunaj Evropskega gospodarskega prostora, razen če ta država ali območje zagotavlja zadostno raven varstva ali pa, če v prenos podatkov v tujino izrecno privolite.

KAKO ZAGOTAVLJAMO CELOVITOST PODATKOV?

Sprejeti bodo vsi praktični in razumni ukrepi za zagotavljanje točnosti podatkov, ki jih hranimo. Vzdržujte posodobljeno stanje svojih osebnih podatkov in nas o kakršnih koli spremembah teh podatkov, ki nam jih posredujete, obvestite.

KAKO VARUJEMO OSEBNE PODATKE?

Izvedli bomo vse potrebne ukrepe, da zagotovimo varnost osebnih podatkov in se izognemo nepooblaščenemu ali nenamernemu dostopu, zbiranju, uporabi, razkritju, kopiranju, spreminjanju, odstranjevanju, brisanju ali drugi nepooblaščeni uporabi. Ne spreglejte, da elektronski prenos informacij ne more biti popolnoma varen. Da zaščitimo varnost informacij, ki jih obdelujemo, uporabljamo protokol Secure Sockets Layer (SSL) in šifriranje gesel. Ne spreglejte, da imate pozitivno dolžnost ohranjanja varnosti informacij o svojem geslu in nedeljenja teh podatkov s tretjimi osebami.

KAKŠNE SO VAŠE PRAVICE IN PRAVNA SREDSTVA?

Imate pravico do izbrisa, posodobitve, označevanja ali blokiranja nepopolnih, netočnih, neprimernih ali zastarelih osebnih podatkov. Če menite, da so kateri koli osebni podatki, ki jih hranimo o vas, nepopolni, nepravilni ali zastareli, lahko z nami stopite v stik in izvedli bomo potrebne popravke v petindvajsetih (25) dneh. Sprejeti bodo vsi praktični in razumni ukrepi za zagotavljanje točnosti podatkov, ki jih hranimo. Če oporekate pravilnosti ali posodobljenosti osebnih podatkov in te trditve ni mogoče nedvoumno preveriti, bomo take osebne podatke označili. Zahtevate lahko izbris osebnih podatkov, vendar nas morda zakonodaja zavezuje k temu, da jih ohranimo in jih ne izbrišemo (ali pa, da jih za določen čas blokiramo ali označimo, pri čemer bomo zahtevo po izbrisu upoštevati le, ko bodo takšne zahteve izpolnjene).

Imate pravico, da ste obveščeni o tem, kakšni podatki o vas se obdelujejo. Na tako zahtevo po dostopu do osebnih podatkov bomo odgovorili čim prej, najkasneje pa v petindvajsetih (25) dneh od njene predložitve. Za potrditev vaše identitete bomo morda zahtevali predložitev dodatnih informacij. Upravičeni ste tudi do ugovora zoper obdelavo osebnih podatkov, razen če je obdelava ali prenos osebnih podatkov potrebna le za izpolnjevanje pogodbene obveznosti, za uveljavljanje naših zakonitih interesov ali zakonitih interesov uporabnika podatkov ali katere koli druge tretje osebe (razen, če je obdelava podatkov obvezna), in prav tako, če jo dovoljuje zakonodaja. Takšne ugovore bomo pregledali v petnajstih (15) dneh po vložitvi ugovora. Če se z našo odločitvijo v zvezi s kakršnim koli ugovorom ne strinjate, imate pravico do sprožitve sodnih postopkov v tridesetih (30) dneh po prejemu odločitve, ki zavrača takšen ugovor.

Če menite, da so vam bile pravice do zasebnosti in varstva podatkov kršene, se lahko obrnete na Če menite, da so vam bile pravice do zasebnosti in varstva podatkov kršene, se lahko obrnete na informacijskega pooblaščenca (Zaloška cesta 59, 1000 Ljubljana, telefonska številka: +386 1 230 97 30, številka telefaksa: + 386 1 230 97 78; e-pošta: gp.ip@ip-rs.si) ali pa sprožite sodni postopek proti družbi (ali drugemu upravljavcu), v kateri lahko zahtevate tudi nadomestilo za škodo, ki ste jo utrpeli zaradi nezakonite obdelave osebnih podatkov ali kršitve varnostnih zahtev pri varovanju podatkov. S tem dokumentom vas obveščamo, da lahko sodni postopek sprožite pri sodišču v Republiki Sloveniji, ki ima pristojnost na območju vašega stalnega bivališča.

Ta spletna stran lahko vsebuje povezave na mesta tretjih oseb. Ta povezana mesta niso pod našim nadzorom in za prakse v zvezi z zasebnostjo na katerem koli takšnem povezanem mestu ne odgovarjamo.

KAKO LAHKO STOPITE V STIK Z NAMI GLEDE TEGA OBVESTILA O ZASEBNOSTI?

Za informacije v zvezi s poizvedbami in zahtevami o varstvu podatkov, ki jih predložijo posamezniki, na katere se nanašajo osebni podatki, se obrnite na našo družbo (telefonska številka): +386 8 205 68 70; elektronski naslov: info@richter.si).

Vnesite iskalni pojem zgoraj in pritisnite ENTER za iskanje. Pritisnite ESC za preklic.